reede, 12. märts 2010

"Riigimees" Tarmo Mänd ei aita Reformierakonda

Täna avalikuks saanud endise Riigikogu Rahvaliidu fraktsiooni liikme Tarmo Männi avaldus Reformierakonnaga liitumiseks tegelikult oravaparteid ei aita. Kuigi Reformierakond püüdis Tarmo Männi näol osta end vähemuskoalitsioonist välja, peab erakonna üldnimekirja häältega Erika Salumäe loobumise järel Riigikogu liikmeks saanud Tarmo Mänd nüüd parlamendist lahkuma. Kuigi juriidiliselt ei kohusta teda selleks miski, ei ole tal moraalset õigust jätkata. Samas, huvitav oleks teada, mis oli Männi üleostmise "tehingu" hind. Tõenäoliselt ei soovinud Reformierakond näha enda ridades mitte niivõrd Mändi, kuivõrd pigem varasemat rahandusministrit Aivar Sõerdit, kes oli nö. tehingu garandiks. Vaene Mänd aga võib meeleheitlikele ponnistustele vaatamata ikkagi Riigikogu järgmisest koosseisust välja jääda.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Mina arvan, et ei saa üheselt öelda justkui oleks Tarmo Männil moraalne kohustus riigikogust lahkuda.

Võib ju põhimõtteliselt olla, et teda on erakonnakaaslaste poolt mingil moel reedetud või on ta millegi peale südamest solvunud. Sel juhul ilmselt oleks põhjendatud väike ninanips ja riigikogusse jäämine:)

Mulle ei meeldi selline kindlas kõnes tekst, mis proovib üheselt kõiki probleeme sildistada. Tundub, et selle blogi pidajala aga just ilma põhjenduseta kindlas kõnes lahmimine meeldibki:)