kolmapäev, 4. veebruar 2009

Julge toetus kolmanda sektori katusühenduselt

Veebruarikuu algus tõi positiivse kinnituse – kolmas sektor ehk inimeste vabatahtlikud ühendused julgevad ja oskavad riigiasjades kaasa rääkida. Nimelt kogunes 1. veebruaril Arbaveres üldkoosolekule Eesti Noorteühenduste Liit
(www.enl.ee), mis koondab 48 suuremat noorteorganisatsiooni ning esindab Eestit Euroopa Noortefoorumis. Sündis pöördumine avalikkusele ja erakondadele, milles kutsuti lähenevatel valimistel toetama noorteühenduste kogemusega kandidaate.

ENLi hinnangul on uus põlvkond läbi kodanikeühenduste ja noortepoliitikaga tegelemise omandanud teadmised ja oskused sisulisest debatist, mis on aluseks noorte arusaamale poliitika kujundamise reaalsetest võimalustest. See seab nad võrdsetele alustele teiste kandideerijatega, kellel varasem kogemus Euroopa Parlamendi saadikuna puudub.

Kuivõrd Euroopa Parlamendi valimised toimuvad Eestis kinniste nimekirjade põhimõttel, siis olen esinumbrina kandideerides Eestis esimene ja kahjuks vist ka ainus ENLi kriteeriumidele vastav kandidaat, kellel reaalne võimalus Euroopa Parlamenti valituks osutuda.

Siiski on mul on hea meel, et ENL kui mõjukas apoliitiline organsatsioon mõtleb samuti, et Euroopa Parlament ei tohi muutuda veteranpoliitikute mugavaks äraolemise kohaks.

Et aga mitte kõike ümber jutustada, siis siin saab lugeda pöördumise tervikteksti:
http://www.enl.ee/3912

Kommentaare ei ole: