teisipäev, 20. oktoober 2009

Tänan toetajaid ja vaatan tulevikku

Kohalike omavalitsuste volikogude valimised on jäänud selja taha. Tänan kõiki usu ja toetuse eest, mis mulle ja minu mõttekaaslastele osaks sai, ning õnnitlen kõiki valituks osutunuid!
Rahvaliidu maine kehva olukorda arvestades, mida küll vaevalt saab uuele juhtkonnale süüks panna, polegi valimistulemus halb - Rahvaliit koos meie inimeste algatatud valimisliitudega on endiselt juhtpositsioonidel enamate kohalike omavalitsuste volikogudes kui ükski teine erakond. 46 volikogus usaldasid inimesed rahvaliitlastele absoluutse enamuse ehk üle poole kohtadest. Siiski tuleb meil detsembrikuisel kongressil tõsiselt peeglisse vaadata ning otsustada, kuidas läheb Rahvaliit vastu 2011. aasta Riigikogu valimistele. Change We Can Believe In, nagu üks üle lombi härrasmees ütles.

Valimisliit erakonnaga Eestimaa Rohelised ei toonud Tallinnas paraku oodatud tulemust - jäime alla valimiskünnise. Mart Laari kombel kehvas tulemuses ca 1/3 häältest toonud rahvaliitlasi süüdistada ning odavat poliitprofiiti lõigata on muidugi vanast poliitikust kohatu. Tegelikult väärib hoopis tunnustust Rahvaliidu uue põlvkonna tegijate kena häältesaak, mis loob neile head eeldused tulevikus poliitikas kaasa rääkimist jätkata. Noortes poliitika vastu huvi tekitamine ning nende kaasamine ühiskonnaelu korraldamisse on järjepidevuse kindlustamiseks vajalik - liiatigi veel olukorras, kus Eesti poliitikat juhivad tänagi samad inimesed, kes 20 aastat tagasi. Täna aga 90ndate aastate alguse stiilis martlaarilikud loosungid "Plats/Tallinn puhtaks" ei tööta. Kui üks erakond on kuskil väga tugev, ei ole mõtet öelda, et kõik, mis nad teinud on, on paha. Tallinna inimesed ootasid pigem positiivset programmi. Nii pööraski Reformierakonna ja IRLi bumerang hoopis nende endi vastu.
Tänan veelkord inimesi, kes nendel valimistel noori usaldasid, kuulugu valituks osutunud siis mistahes erakonda. Suur tänu ka kõigile Mustamäe inimestele, kes mind 175 häälega meeles pidasid! Tunnen selle mandaadiga kohustust jätkata poliitikas kaasa rääkimist.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Rahvaliidu "noor kaardivägi" on paljutõotav, kuid kas sellest piisab Rahvaliidu elushoidmiseks või on targem liituda kellegi teisega, seda ei oska öelda isegi Selgeltnägijatest Tuleproovijad.