teisipäev, 31. märts 2009

Kolm võimalust rakendada majandusedu inimarengu teenistusse: kodu soojaks, hea haridus välismaal ja tarkus rahaks

Kuulasin 27. märtsil Tartu Ülikooli aulas Eesti eurosaadikute debatti, kuid midagi huvitavat teada ei saanudki. Kõik esinejad korrutasid seisukohta, et me pühendume SKT kasvatamisele, kuid inimarengu näitajad on enam kui kehvad. Ning vastupidiselt ootustele ei teinud keegi neist ettepanekuid olukorra parandamiseks.

Minu arvates peab majanduskasv olema inimarengu teenistuses. Näen siinkohal kolme võimalust, kolme jalga, millele majanduskasv toetada: soe kodu, hea haridus ja tark töö.

  • Soe kodu. Eesti kortermajade soojustamine eeldab elamusoojustusfondi loomist, ennekõike just Euroopa Liidu vahendusel. Sellega kaasneb kliimaleppega võetud kohustuse täitmine ehk süsihappegaasi emissiooni piiramine ja inimeste küttekulude vähendamine. Abiks on investeerimispanga laen ajal, mil ehituskulud on veel madalad. Majade renoveerimine soojapidavaks ja energiasäästlikuks annab kohe tööd paljudele ehitajatele.

  • Hea haridus eeldab kogu Euroopa Liidus ühtseid standardeid ja diplomite vastastikust tunnustamist. Samas tuleb noori motiveerida, et nad välismaal hea hariduse omandanuna kiiresti naaseksid Eestisse. Olulised sotsiaalsed suhted peavad vormuma ikka kodumaal, hea haridusega noore kojunaasmiseks on talle vaja tagada töökoht. Sidudes õppemaksu tasumise kohustusega naasta tööle õpinguid toetanud firmasse ning kaotada ettevõtte erisoodustusmaks hariduselt on kui kaks-ühes-lahendus – noored saavad õpinguteks raha ning Eestisse tulles on neil töö, asutused aga saavad haritud töötaja.

  • Tark töö eeldab kõrge lisandväärtusega töökohti, töö tõhustamisel tasub meil eeskuju võtta põhjanaabritelt. Selleks peavad ettevõtted investeerima ümberõppesse, tööturul tuleb leida rakendust doktorikraadiga inimestele. Tasemeõppe vabastamine erisoodustusmaksust võimaldab ettevõtjal kinni maksta töötaja õpingud. Kraad ei anna praegu küll konkurentsieelist, kuid tarka töötajat oskavad ettevõtjad hinnata igal ajal. Soomes on nii avalikus kui ka erasektoris hõivatud oluliselt rohkem doktorikraadiga inimesi kui meil, ning Arengufondi aruande põhjal on neil ka töö efektiivsus kõrgem.

Kommentaare ei ole: