kolmapäev, 1. aprill 2009

Eesti peab saama eurolipule oma tähekese

1. aprill 2009

Leian, et Eesti väärib Euroopa Liidu lipul endale eraldi tähte. See tähistaks eesti rahva omaette hoidvat hingelaadi, paljuski tänu millele oleme ka rasketel aegadel suutnud jääda iseendaks. Eesti jonni tähistav täheke lisandub eurolipule juba järgmise aasta 1. aprillil.

Kuna tegu on erakonnapoliitikast kõrgema teemaga, loodan selles küsimuses kõigi Eesti saadikute koostööle europarlamendis. Erinevalt teistest liikmesriikidest ei ole Eesti seni seisnud jäigalt ei oma tootjate eest ega kasutanud vetoõigust julgeoleku- või energiaküsimustes. Seega on meil moraalne õigus vähemalt selles ühes küsimuses lüüa selg sirgu ja nõuda oma asja.

Samas võime ju jagama oma liputähte ka Läti ja Leeduga, kui nende riikide parlament meile selle kohta kirjaliku avalduse teeb. Võib-olla just nii saab paljuräägitud Balti koostöö lõpuks sisu ja uue hoo.

Kui Euroopa Liidu lipul ringis asetsevad 12 tähekest tähistavad Euroopa ühtsust, siis Eesti täheke seisaks ringist veidi eemal.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

üks täht Balti riikide eest tundub mõistlikum, ma ei usu, et Eesti peaks oma põikpäisust lipul asetseva tähena demonstreerima, küll aga võiks täht olla Balti riikide koostöö sümbol.